Wet & Regelgeving

De wet-en regelgeving met betrekking tot het gebruik van drones is momenteel zeer complex te noemen. Het gaat dan ondermeer over de vraag of men de drone gebruikt voor recreatief- of bedrijfsmatige doeleinde. Voor beide groepen geldt echter de regel dat vliegen in een zogenaamde no-fly zone (CTR) niet is toegestaan. Nederland heeft een aantal CTR gebieden, Schiphol en de wijde omgeving is zo’n CTR gebied. De boete voor het overtreden van de Luchtvaartwet met een drone kan oplopen tot hoge bedragen.Voor het gebruik van drones voor bedrijfsmatige doeleinde gelden een aantal regels die men in acht moet nemen. De afstand tussen de operator en drone mag niet meer dan 100 meter bedragen, de maximale vlieghoogte is 50 meter en de operator dient te allen tijde een afstand van 50 mtr tot personen, bewegende voertuigen en objecten te bewaren. Verder dient bij bedrijfsmatige doeleinde de operator in het bezit te zijn van ontheffing van de Inspectie Leefomgeving & Transport. Een dergelijke ontheffing verkrijgen is alleen mogelijke als de aanvrager examen heeft gedaan voor Remotely Aircraft Operator Certificate L. Tevens dient de drone ingeschreven te zijn in het Luchtvaartregister en verzekerd te zijn.

Freson Producties voldoet aan al de eisen die gesteld zijn aan het bedrijfsmatig vliegen met drones.

Mocht u twijfelen over het feit of de bedrijfsmatige inzet van een drone voor uw opdracht mogelijk is, neem dan gerust contact met u op. Wij gaan dan samen bekijken wat mogelijk is.

 
De website van Freson Producties maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken.Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer